PureBlue

De zuivering voor land- en tuinbouwers

Sinds 2018 is het voor glastuinbouwers verplicht om te voldoen aan de zuiveringsplicht van afvalwater. Hierbij moeten agrarische ondernemers het water voor minimaal 95% zuiveren, voordat het geloosd mag worden. PureBlue heeft speciaal hiervoor de SonoForce ontwikkeld. Deze installatie is door de Beoordelingscommissie Zuivering Glastuinbouw gecertificeerd en garandeert een effectieve zuivering van gewasbeschermingsmiddelen.

3D render van de SonoForce, een waterzuiveringssysteem geoptimaliseerd voor de verwijdering van gewasbeschermingsmiddelen.
SonoForce

De SonoForce haalt alle gewasbeschermingsmiddelen uit het afvalwater. Met een zuiveringsrendement van 95% kunnen agrarische ondernemers zoals (glas)tuinbouwers en landbouwers het geproduceerde afvalwater veilig lozen op het riool. Deze mobiele zuivering maakt gebruikt van UV-lampen, ultrasone golven en waterstofperoxide (H202).

De compacte zuivering is gemakkelijk te bedienen via een eenvoudig gebruikerspaneel. Omdat de ultrasone golven de UV-lampen schoon houden, is er weinig onderhoud nodig. Dit zorgt voor lage operationele kosten. 

 H202

 

H202 is essentieel om gewasbeschermingsmiddelen te kunnen verwijderen. Het wordt geactiveerd door de UV-lampen.

 UV-lampen

 

UV-lampen zetten H202 om in stoffen die de gewasbeschermingsmiddelen uiteindelijk kunnen afbreken. Ze hebben een zuiverende werking, zelfs bij afvalwater met een lage transmissie.  

 Ultrasound

 

De UV-kwartsbuizen in de SonoForce geven ultrasone golven af. Deze golven hebben een zeer hoge frequentie en zorgen ervoor dat de UV-lampen optimaal blijven werken.

Flowdiagram van de SonoForce, waar de gehele watercyclus zichtbaar wordt gemaakt.
Afbeelding

 

angelo

ceo

ademul@pureblue.nl

Afbeelding

 

sjors

productmanager

sstevens@pureblue.nl

+31 6 12442278

Attributions: Icons made by Freepik, Creative Stall Premium and LAFS from www.flaticon.com