PureBlue

Biologische en compacte afvalwaterzuivering

De InnoPack Mini is de compacte oplossing voor het behandelen van aan boord geproduceerd afvalwater. Dit omvat water uit het toilet, de douche, de keuken en de wasruimte. De installatie werkt op basis van slimme biologie en is geschikt voor vrachtschepen, tankers en passagiersschepen met daggasten aan boord.

3D render van de InnoPack Mini
De InnoPack++ Mini

Het zuiveren van afvalwater is essentieel voor de toekomst van onze rivieren en wateren. Dankzij de InnoPack Mini wordt er minder vervuild water geloosd en zal de waterkwaliteit telkens blijven verbeteren.

De installatie is voorzien van PureControl, waarmee PureBlue het systeem 24/7 kan monitoren en problemen vroegtijdig kan signaleren en voorkomen. Dit automatische besturingssysteem maakt de Innopack Mini een zelfstandig functionerende installatie. Er is geen specialistische kennis nodig om er mee te werken. Dit heeft verschillende voordelen; de installatie is gemakkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en gering in onderhoud.

Infographic van de InnoPack Mini met 4 zuiveringsstappen en de productvoordelen

Biologisch zuiveren

 

De InnoPack Mini werkt op basis van biologische zuivering. De MBBR-technologie (Moving Bed Biofilm Reactor) heeft micro-organismen die zich op 'carriers' bevinden. Via het beluchtingssysteem wordt zuurstof toegevoegd zodat de organismen de aanwezige organische stoffen kunnen omzetten in nieuwe biomassa.

Het slib drijft naar de oppervlakte en het schone water wordt afgezogen, wat een veilige lozing mogelijk maakt.

Compact en licht

 

Doorslaggevende voordelen van de InnoPack Mini zijn de geringe afmetingen en het lichte gewicht:

De installatie is slechts 182 cm hoog en 105 cm diep. Daarmee past de compacte installatie in vrijwel elk schip.

De geavanceerde afscheiding met microbubbels zorgt voor een minimale hoeveelheid slib. Dit wordt aan de bovenkant van de tank verwijderd en kan vervolgens in de scheepstank worden opgevangen.

Lage eigendomskosten

 

Het compacte design maakt de InnoPack Mini eenvoudig in gebruik en onderhoud. Bovendien zorgt het automatische besturingssysteem (PureControl) dat service op afstand kan plaatsvinden.

De operationele eenvoud garandeert een hoge functionele betrouwbaarheid. Dit resulteert in lage eigendomskosten. 

Flowdiagram van de InnoPack Mini. Hier valt te zien hoe het afvalwater door de installatie vloeit en uiteindelijk eindigt als gezuiverd water.
Afbeelding

 

sjors

productmanager

sstevens@pureblue.nl

+31 6 12442278

Afbeelding

 

Angelo

ceo

ademul@pureblue.nl

 

Attributions: Icons made by Freepik and flatart_icons from www.flaticon.com