PureBlue

Vakantiepark Olmenveld

Afbeelding van Angelo en Jos die voor de MicroPack Generation staan

Jos Westerbeke, eigenaar van camping Olmenveld, wilde de CO2-footprint van zijn camping verkleinen en een gesloten watercyclus realiseren. Het water dat de campinggasten gebruiken, bijvoorbeeld voor het afwassen, douchen en doorspoelen, ging altijd direct naar het riool. Met de MicroPack++ Generation is dat nu verleden tijd. Deze installatie zuivert het water van verontreinigingen, zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld op de camping zelf, om toiletten mee door te spoelen.

 

MicroPack bekijken

Teruggeven aan de omgeving

Wanneer het afvalwater door de MicroPack++ Generation volledig is gezuiverd, wordt de uitstroom van schoon water direct naar een bassin gepompt. Dit bassin heeft Westerbeke naast de camping aangelegd, om grote voorraden aan schoon water te kunnen bufferen. Hierdoor is het mogelijk om snel schoon water terug te pompen, wanneer de camping dit nodig heeft. Maar niet alleen campinggasten profiteren van de duurzame zuivering.

Ook omliggende agrariërs hebben er profijt van. Wanneer het productieve seizoen begint, kunnen nabijgelegen landbouwers gebruik maken van deze extra zoetwaterbron voor irrigatie. Daarnaast is Westerbeke gaan samenwerken met lokale sportclubs. Zij zullen het schone water gaan inzetten om velden mee te kunnen beregenen. Benieuwd welke mogelijkheden de MicroPack++ Generation nog meer te bieden heeft? Klik op de knop.

LEES MEER

Wat zegt Jos Westerbeke?

"We wilden weten hoe de afvalstromen van de camping eruit zien, hoe we kosten kunnen besparen en hoe we onze CO2-footprint kunnen verkleinen. De combinatie van de zuiveringsinstallatie en het waterbassin bleek de oplossing.’’

Jos Westerbeke - eigenaar Vakantiepark Olmenveld

Ab Initio
3D render van de Ab Initio van de STC-Group

De Ab Initio is een geavanceerd en duurzaam schip wat boordevol innovaties zit. Het dient als opleidingsschip én fieldlab. Aan boord doen zowel studenten als bedrijven onderzoek naar verschillende installaties en technologieën. STC Group, de eigenaar, heeft vanaf de start al duurzame eisen gesteld aan het schip. Zodoende hebben ze gekozen voor een InnoPack Marine.

Meer over Ab Initio

Een bijdrage leveren aan het milieu

Het scheepsafvalstoffenbesluit Rijn- en binnenvaart benoemt dat binnenvaartschepen geen afvalwater in de voor scheepvaartverkeer openstaande wateren mogen lozen. Afvalwater aan boord opslaan is geen optie, omdat de meeste schepen weinig ruimte beschikbaar hebben. Onze compacte waterzuiveringssystemen, zoals de InnoPack, nemen weinig ruimte in beslag en zijn bovendien ook nog eens heel duurzaam.

InnoPack Marine

Wat zegt STC-Group?

"Natuurlijk willen we ook onze bijdrage leveren aan het milieu en een duurzame wereld. Daarom hebben we vanaf de start van het project duurzame en innovatieve eisen gesteld aan de Ab Initio. Naar onze mening past de InnoPack goed bij deze filosofie. Zodoende is gekozen voor een zuiveringsinstallatie van PureBlue. Uiteraard is dit ook vooruitlopend op de nieuwe wetgeving voor passagiersschepen van meer dan 12 personen"

Esther Ouwens Nagell - Strategisch communicatieadviseur bij STC-Group