PureBlue

De complete afvalwaterzuivering

De MicroPack Generation is de meest innovatieve oplossing voor het behandelen van afvalwater. Deze afvalwaterzuivering is een decentrale en modulaire installatie, wat betekent dat het flexibel ingezet kan worden (bijvoorbeeld dicht bij de bron). Dankzij een biologische behandeling kan de CO2-footprint drastisch gereduceerd worden.

3D render van de MicroPack Generation, de biologische zuivering van PureBlue.
De MicroPack Generation

De MicroPack Generation maakt gebruik van drie verschillende behandelingen: Een biologische technologie wat vervuiling in het afvalwater afbreekt (MBBR). Vervolgens worden kleine luchtbelletjes toegevoegd om het slib van het schone water te scheiden (DAF). In de laatste behandelingsfase worden micro-verontreinigen (zoals medicijnresten) uit het water gehaald met behulp van ozon (AOP).

 

De kracht van biologie

De MicroPack Generation maakt gebruik van biologie (bacteriën) die de verontreinigende stoffen uit het water halen. In dit proces worden dus geen chemicaliën gebruikt. De installatie is modulair en zorgt voor een drastische reductie in uw CO2-footprint. Bovendien kan het gezuiverde water opnieuw worden gebruikt.

Daarnaast is de installatie uitgerust met een geautomatiseerde besturingssysteem en automatische systeemreiniging. Hierdoor wordt onderhoud zoveel mogelijk beperkt. Met slimme online monitoring kunnen mogelijke problemen snel gedetecteerd en verholpen worden.

 Hergebruik

 

Wij zetten afvalwater om in een duurzame waterbron, klaar om hergebruikt te worden. Denk aan het doorspoelen van toiletten of spoelwater. Gezuiverd afvalwater is zelfs geschikt voor de irrigatie van gewassen.

 Modulair & flexibel

 

Alle MicroPack oplossingen zijn modulair. Ze worden in Kapellebrug geassembleerd en vervolgens op locatie geïnstalleerd. Verder zijn onze systemen compact en gemakkelijk schaalbaar. Bovendien kunnen ze overal worden geplaatst.

 Biologie is de basis

 

Ons MBBR systeem maakt gebruik van gespecialiseerde bacteriën. Deze bacteriën groeien op zogenaamde carriers en vormen een biofilm. Het biofilm breekt de verschillende verbindingen in het afvalwater af.

 CO2-reductie

 

Met onze systemen garanderen wij een drastische reductie van de totale CO2-voetafdruk van afvalwater. Dat doen we door het afvalwater dicht bij de bron te behandelen. Zo kunnen bijvoorbeeld de energiekosten voor transport van het water gedrukt worden. 

 Medicijnresten

 

Onze AOP-technologie (ofwel een geavanceerd ozonisatieproces) verwijdert zeer zorgwekkende stoffen zoals medicijnresten en antibiotica uit het afvalwater. Deze technologie maakt PureBlue frontrunner op het gebied van medicijnrestenverwijdering. 

 Verontreinigingen

 

Naast allerlei medicijnresten, is de MicroPack ook geschikt voor de verwijdering van andere microverontreinigingen die in het afvalwater aanwezig zijn. Dit maakt het gezuiverde water van hoge kwaliteit, klaar om hergebruikt te worden.

 Duurzame energie

 

Water en energie zijn altijd met elkaar verbonden. Tijdens het waterzuiveringsproces zijn er veelbelovende mogelijkheden om energie terug te winnen. Maarliefst 60% van de energie kan teruggewonnen en daarmee hergebruikt worden.

 Lage kosten

 

Dankzij de compacte afmetingen zijn alle PureBlue systemen eenvoudig te installeren. Daarnaast hebben de waterzuiveringsinstallaties weinig onderhoud nodig. Dit resulteert in lage (operationele) kosten.

 Beperkt onderhoud

 

Alle waterzuiveringsinstallaties van PureBlue zijn uitgerust met het PureControl systeem. Dit maakt controle en onderhoud erg eenvoudig. Vanuit onze locatie in Kapellebrug kunnen we in real-time problemen analyseren en predictief onderhoud uitvoeren.

Flowdiagram van de MicroPack Generation

MicroPack

Een innovatieve biologische technologie die water zuivert en de afvalstoffen omzet tot hernieuwd materiaal. In de eerste stap, MBBR, breken gespecialiseerde bacteriën de verschillende verbindingen in het afvalwater af.

MicroFlux

Zeer kleine belletjes van opgeloste lucht scheiden het schone water van de biomassa (slib) en de zwevende deeltjes. Naast de productie van schoon water kan de biomassa worden vergist tot een nieuwe bron van groene energie.

HydroForce

Een extra behandelingsstap die microverontreinigingen en medicijnresten uit het water verwijdert. Dit gebeurt door middel van geavanceerde oxidatieprocessen (AOP). Het is dé oplossing om afvalwater om te zetten in een hernieuwbare bron van zoet water. Klaar voor hergebruik of om het veilig terug te geven aan de natuur.

Impressiefoto's MicroPack Generation

Afbeelding

 

angelo

CEO

ADEMUL@PUREBLUE.NL

 

Afbeelding

 

sjors

productmanager

Sstevens@PUREBLUE.NL

+31 6 12442278

Attributions: Icons made by Freepik, Nawicon, Kiranshastry and Creative Stall Premium from www.flaticon.com