PureBlue

Ons Pureblue Tiny Forest komt tot leven🌳🌱🫐

Afgelopen kerst hebben we iets anders gedaan dan onze reguliere relatiegeschenken aan onze klanten (en LinkedIn volgers). We boden de mogelijkheid om een boom in ons eigen PureBlue Tiny Forest te krijgen en onze duurzame ambities te delen. Alle bomen werden geclaimd! 

In de zoektocht naar een geschikte plek voor de bomen, stuitten we op een lokaal initiatief genaamd 'Hof ter Stene' in Sint Jansteen, Zeeland. Dit initiatief is gestart met 9 mensen met als doel het planten van een voedselbos met speciale aandacht voor het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het is een open initiatief, wat betekent dat iedereen elke zondagmiddag vrij is om deel te nemen aan hun activiteiten. Hun activiteiten bestaan uit het werken op het kleine stukje land tot het betrekken van lokale scholen en het betrekken van jongeren. 

Wij zijn van mening dat wij met de gedoneerde planten een waardevolle bijdrage konden leveren aan dit initiatief. De bomen zijn echter haag- en fruitplanten geworden die passen in het lokale landschap en van grote waarde zijn voor de lokale biodiversiteit. Op deze manier draagt PureBlue bij aan CO2 vastlegging op lokaal niveau, duurzame voedselproductie en ook heel belangrijk: sociale innovatie!

 

Terug naar nieuwsoverzicht