Inmiddels heeft MicroPack++ Generation zich bewezen als modulaire, decentrale oplossing. Waterzuivering, dicht bij de bron. Tijdens de Aqua Nederland in Gorinchem was het dan ook geen verrassing dat de pilotlocatie ‘Vakantiepark Olmenveld’ werd genoemd als voorbeeld in een presentatie van KWR.
Het realiseren van een gesloten water cyclus op lokaal niveau én de CO2-footprint verlagen. Dat was het doel van Jos Westerbeke, eigenaar van vakantiepark Olmenveld in Serooskerke. Met de installatie van de MicroPack++ Generation, worden verschillende afvalwaterstromen van campinggasten ontdaan van microverontreiniging.
De uitstroom van het gezuiverde water vindt haar weg naar het achtergelegen bassin. Dit is speciaal aangelegd als buffer, om snel schoon water terug te pompen wanneer de camping dit nodig heeft. Daarnaast biedt het nieuwe aanbod aan zoetwater een mogelijkheid voor de omliggende agrariërs voor het irrigeren van de akkergronden.
Het sluiten van de watercyclus op lokaal niveau was precies wat Roberta Hofman-Caris duidelijk wilde maken. Als onderzoeker binnen het KWR houdt zij zich bezig met waterzuivering en hergebruik. Haar visie: de watersector staat voor grote uitdagingen en decentrale oplossingen kunnen een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld om de druk op het riool en drinkwaterproductie te verminderen en om water een nieuw doel te geven, zoals voor de landbouw. De Micropack++ Generation op vakantiepark Olmenveld laat zien dat het kan.