PureBlue
Olmenveld_visit3
Camping Olmenveld

Jos Westerbeke, eigenaar van camping Olmenveld, wilde de CO2-footprint van zijn camping verkleinen en een gesloten watercyclus realiseren. Het water dat de campinggasten gebruiken, bijvoorbeeld voor het afwassen, douchen en doorspoelen, ging altijd direct naar het riool. Met de MicroPack++ Generation is dat nu verleden tijd. Deze installatie zuivert het water van verontreinigingen, zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld op de camping zelf, om toiletten mee door te spoelen.

 

MicroPack bekijken

Teruggeven aan de omgeving

Wanneer het afvalwater door de MicroPack++ Generation volledig is gezuiverd, wordt de uitstroom van schoon water direct naar een bassin gepompt. Dit bassin heeft Westerbeke naast de camping aangelegd, om grote voorraden aan schoon water te kunnen bufferen. Hierdoor is het mogelijk om snel schoon water terug te pompen, wanneer de camping dit nodig heeft. Maar niet alleen campinggasten profiteren van de duurzame zuivering.

Ook omliggende agrariërs hebben er profijt van. Wanneer het productieve seizoen begint, kunnen nabijgelegen landbouwers gebruik maken van deze extra zoetwaterbron voor irrigatie. Daarnaast is Westerbeke gaan samenwerken met lokale sportclubs. Zij zullen het schone water gaan inzetten om velden mee te kunnen beregenen. Benieuwd welke mogelijkheden de MicroPack++ Generation nog meer te bieden heeft? Klik op de knop.

LEES MEER